Padderok (opskrift og brug af planteekstrakten)

Hvorfor bruge padderok ?

Padderok er en plante som i kraft af dens indhold af diverse stoffer, er kendt for at virke i haven som et effektivt fungicide (svampedræbende).  At dens virkning som svampehæmmende er veldokumenteret, har betydet bl.a, at den er blevet anerkendt af EU, som et af Basistoffer i plantebeskyttelse.

Mit primære formål med at bruge padderok her, er som et stimulerende, styrkende og forebyggende tilskud til plantens ung liv, men også som svampehæmmende.
Afkog er den metode jeg bruger her til at lave planteekstrakten med (Det er den 1. planteekstrakt som indgår i det forsøg som er beskrevet her).

Padderok, de gavnlige stoffer :

Op til 10% silicium (styrker cellernes immunforsvar), kalium, aluminiumchlorid, C-vitamin, garvesyre, nikotinsyre (insektafvisende), equisetonin og equisetogenin (svampehæmmende), kiselsyre (frastødende) og jernoxid.

Hvor kan jeg få fat i padderok ?

Ud i naturen, måske i din have, fra maj til juli.
Den kan også købes i helsekostbutikker.

Fremstilling :

Et planteafkog kan ikke holde sig ret længe (et par dage højst) inden den begynder at fermentere. Derfor handler det om at lave den mængde som skal bruges her og nu.

25 gr. tørt padderok trækker i 1 liter regnvand i et døgn
“Små” koges i 30 min. med låg.
Afkøles med låg
Sies

Anvendelse :

Afkoget fortyndes 1/10
Sprøjtes 3 gange med en uges interval i det tidlige forår når jordtemperaturen er kommet over de 8 grader (kan sprøjtes både på jord og planter).
Bliver det sprøjtet på planter, skal det ske tidligt om morgenen inden duggen er fordampet eller sent om aftenen.

Mere om padderok i haven :

http://plante-doktor.dk/    (søg på padderok)

https://www.tomatofifou.fr/culture/extraits-vegetaux/la-prele