Bio-indikatorplanter – Humlebedet

Humlen lagt ud til tørring i bryggeriet

[box style=”1″][googlefont font=”Sanchez” size=”14px”]Kort om bio-indikatorplanter og deres anvendelse som jordanalyseværktøj.
Der ligger mellem 2000 og 4000 frø gemt på 1 m2 jord, nogle af dem har ligget i jorden i 100 år, måske længere. De venter på de rigtige forhold som kan vække dem af deres dvale. De frø vi tæller om her, er frø af de spontane vildt voksende planter, dem vi, i dagligsprog, kalder for ukrudt. At kende det specifikke miljø, som er afgørende for ophævelse af frøets dvale, er vigtig viden. Det kan give vigtige oplysninger om den jord planten vokser i. Det kunne være pH-værdien, indholdet af kvælstof, af organisk materiale, m.f., derfor kalder vi dem for bio-indikatorplanter.
Du kan læse mere om baggrunden, metoden, m.m. her
[/googlefont][/box]

Klik på linket og læs om analysen af humlebedets udkrudt og det de fortæller om jordforholdene.
Registreringsark-Humle

[box style=”1″][googlefont font=”Sanchez” size=”14px”]Kort om registreringsskemaet.
Registreringsskemaet er opbygget på baggrund af de mange parametre som betegner de vilkår som afgør hvordan og hvornår et frø vækkes af dvalen. Plantenavne på registreringsarken er både på latin og på dansk. De latinske navne sikrer at planterne registreres “rigtigt” og at de ikke forveksles pga. forskellige lokale benævnelser. Parametrene gør arken noget sværere tilgængeligt. Jeg har selv måtte sætte mig ind i mange nye begreber, men det er nu min erfaring at det er et godt værktøj som virker. Kommentarerne nederst på arken skulle gerne gøre analysen mere anskuelig. Du er velkommen til at kontakte mig hvis du har spørgsmål. Jeg holder også workshop/oplæg om emnet.[/googlefont][/box]

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.